----
← Terug naar overzicht

Veilig de winter in met onze 5 tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

14.11.2000

Tip 1: Ken je zwakke plekken.

Zelfs de Oude Grieken wisten het al: zelfkennis is het begin van alle wijsheid. Weet jij langs waar inbrekers het vaakst toegang krijgen tot een huis? En waar de zwakke plekken in jouw woning zich bevinden? Denk er eens over na, want een extra slot op de achterdeur is tamelijk snel geplaatst. En wist je dat je ook op kiepramen een extra veiligheidsslot kan plaatsen?

 

Tip 2: Sluit ramen en deuren.

Het lijkt een evidentie, maar toch gebeurt het niet altijd. Controleer of deuren en ramen goed dicht zijn als je de deur uitgaat. De meeste inbraken gebeuren immers wanneer deuren of ramen niet goed zijn afgesloten.

 

Tip 3: Overweeg veiligheidsdeuren en -ramen.

Misschien de belangrijkste tip die we je kunnen geven: beveilig de plekken die inbrekers toegang kunnen geven tot je woning. De ramen en deuren dus.

 

Zorg voor goede sloten op je ramen, vooral op de makkelijk bereikbare benedenverdieping. Overweeg ook om te investeren in een voor- en achterdeur met een inbraakwerend veiligheidsslot. Bij Luckx Ramen en Deuren zijn alle buitendeuren standaard voorzien van 5-puntssloten, maar wie het nog veiliger wil, kan ook kiezen voor een 9-puntsluiting en een breed gamma aan veiligheidscilinders.

 

Wil je helemaal veilig zitten, kies dan ook voor inbraakvertragend veiligheidsglas. Dat is gelaagd glas met een onzichtbare, inbraakwerende folie tussen de glasbladen, die ervoor zorgt dat het venster veel sterker is en niet zomaar ingeslagen kan worden met een zwaar voorwerp.

 

Goed om te weten: in de maand november geeft Luckx Ramen en Deuren je bij de bestelling van nieuwe ramen en/of deuren een gratis veiligheidsupgrade, inclusief inbraakvertragend veiligheidsglas.

 

Tip 4: Leven in huis schrikt inbrekers af.

Zorg ervoor dat er leven is in huis, ook – en vooral! - wanneer je niet thuis bent. Als inbrekers denken dat ze niet alleen zijn, dan breken ze veelal hun plannen af. Ben je ’s avonds de deur uit, laat dan bijvoorbeeld wat borden en glazen op tafel staan. Zet de radio niet uit en laat de lichten branden. Of beter nog: gebruik timers. Daarmee kan je de lampen in huis op verschillende tijden aan en uit laten gaan, wat nog meer de indruk wekt dat er iemand thuis is.


Over verlichting gesproken: zorg er ook voor dat de omgeving van je woning goed verlicht is. De kans dat een inbreker aan je deur komt prutsen is veel kleiner als er plots een spot op hem gericht is.

 

Tip 5: Installeer een alarmsysteem.

Heb je er al eens aan gedacht om een alarmsysteem te (laten) installeren? Een alarmsignaal en beveiligingscamera's in en rond je huis kunnen een krachtig afschrikmiddel zijn voor potentiële inbrekers. Hang ze overigens goed in het zicht, want het idee alleen al dat er bij de minste verdachte beweging een snelleresponsteam of hulpdienst onderweg is, doet veel ongewenste gasten rechtsomkeer maken.

 

November = Veiligheidsmaand bij Luckx

In de maand november maken we bij Luckx Ramen en Deuren van jouw veiligheid nòg meer dan anders onze prioriteit. De hele maand krijg je bij elke bestelling van nieuwe ramen of deuren een gratis veiligheidsupdate, inclusief extra veilige sloten en een upgrade naar inbraakvertragend veiligheidsglas. 

Lees meer over het aanbod op onze campagnepagina.

Op maat van uw profiel

{{ Session::put('ss_popup', true) }}