----
← Terug naar overzicht

Waarom we bij Luckx investeren in groene energie voor onszelf en onze omgeving

11.01.2023

Wat de meeste mensen ondertussen weten, is dat we bij Luckx Ramen & Deuren garant staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en uitstekende klantenservice. Wat velen nog niet weten, is dat we ook heel sterk geloven in een duurzamere, groenere en meer energie-efficiënte wereld. We willen graag een betekenisvolle impact hebben op onze omgeving en daarom doen we dag in dag uit ons uiterste best om een verschil te maken.

 

Sinds enkele jaren staan de broers Jens en Tim Plantefève-Castryck aan het roer van onze onderneming. Onder hun bewind onderging het succesvolle ramen- en deurenbedrijf van hun vader Chris een flinke transformatie en groeiden we verder uit tot het bloeiende bedrijf dat we vandaag zijn. Een bedrijf dat overigens niet enkel draait om ramen en deuren, maar waar een hart voor mens, wereld en natuur de drijvende kracht is.

 

“Als producent van ramen en deuren onderzoeken we hoe we onze productieprocessen groener kunnen maken”, aldus Tim. “We proberen aluminium- en PVC profielen bijvoorbeeld zo veel mogelijk te recycleren en houden we bij de keuze van onze leveranciers zo veel mogelijk rekening met milieu-impact. Daarnaast maken we, overal waar mogelijk, gebruik van zelf opgewekte groene stroom.”

 


“Met onze zonnepanelen leveren we stroom
aan 22 gezinnen in en rond Tubeke.”

Bestuurder Tim

 

Nieuwe vestiging met grote zonnepaneleninstallatie

Toen onze originele vestiging in Sint-Pieters-Leeuw te klein werd, besloten Jens en Tim met Luckx Ramen & Deuren te verhuizen naar een volledig nieuw productieatelier in Tubeke. Een gloednieuwe uitvalsbasis, die hen toeliet om te investeren in een zonnepaneleninstallatie. “Op het dak van onze productiefabriek in Tubeke liggen bijna 2000 zonnepanelen”, vertelt Jens. “Die combineren we met een warmtepomp zodat we onze werknemers van het nodige comfort kunnen voorzien. Onlangs installeerden we ook laadpunten voor elektrische wagens en fietsen. Die draaien allemaal op onze zelf opgewekte zonne-energie.”

 

Verdeler van groene stroom via Bolt

De bijna 2000 zonnepanelen op het dak van ons hoofdkwartier wekken veel meer energie op dan er voor de werking van het bedrijf nodig is, maar ook voor dat teveel aan groene energie hebben Jens en Tim een oplossing gevonden. Via het duurzame energieplatform van Bolt verkopen ze het stroomoverschot aan gezinnen uit de buurt die willen investeren in lokale, groene energie.

 

Duurzame energiecommunity

Bolt is het allereerste energieplatform dat het Belgische stroomnet echt duurzaam wil maken. Via het innovatieve platform kunnen consumenten hun energie rechtstreeks kopen bij lokale, groene opwekkers. Zo weten ze exact waar hun energie vandaan komt en waar hun geld naartoe gaat. “Belgen willen groene energie”, legt Pieterjan Verhaeghen, mede-oprichter van Bolt, uit. Wij maken dat mogelijk door een connectie tussen echte mensen te maken. Via Bolt kan je op de kaart van België kijken wie streekstroom aanbiedt in jouw buurt. In Tubeke kom je bij Jens en Tim terecht. We hopen dat zij andere ondernemers kunnen inspireren om mee hun schouders te zetten onder de vergroening van België. Het is onze ambitie om op termijn drie energie-opwekkers te hebben in elke gemeente. Zo kan iedereen gewoon om de hoek stroom kopen.”

 

Luckx voorziet 22 gezinnen van groene stroom

“Ik vind het zalig om opwekker te zijn bij Bolt”, aldus Tim. “Momenteel leveren we met onze zonnepanelen stroom aan 22 gezinnen in en rond Tubeke. Ik ben ervan overtuigd dat we een verschil kunnen maken als we met zijn allen de krachten bundelen. Al bij het eerste contact met Bolt had ik het gevoel dat we op dezelfde golflengte zitten. Het is een jong, ambitieus bedrijf dat net zoals wij een impact wil hebben op de samenleving. Bolt investeert in een hechte community van consumenten en prosumenten. De ideale omgeving om ervoor te zorgen dat mensen the extra mile gaan.”

 

Meer groene toekomstplannen voor Luckx

Achter onze productievestiging ligt momenteel een braakliggend terrein. Ook daar hebben we als bedrijf plannen mee. “Toen we onze nieuwe vestiging bouwden, waren we ons bewust van het feit dat we een stuk groen innamen”, zegt natuurliefhebber Jens. “Momenteel ligt zo’n 40 % van de oppervlakte die we hebben ingenomen, nog open. We zijn met verschillende organisaties in gesprek om er een bos aan te planten. Op die manier brengen we de biodiversiteit terug naar Tubeke én verkleinen we onze ecologische voetafdruk.”

 

 

Op zoek naar een manier om zelf minder energie te verbruiken? Denk eens aan nieuwe ramen met superisolerend hoogrendementsglas. In veel Vlaamse huizen zorgen oude ramen voor flink wat energieverlies. Neem vrijblijvend contact op met onze ervaren specialisten. Samen zoeken we naar de meest energiezuinige en kostenefficiënte oplossing.

 

Wil je graag elektriciteit afnemen van onze zonnepanelen? Maak je simulatie op de site van Bolt.

Op maat van uw profiel

{{ Session::put('ss_popup', true) }}