----
← Terug naar overzicht

Luckx en VEKA, al 35 jaar een succesvolle tandem

13.12.2000

In een dynamische wereld vol technologische innovaties, veranderende normen en nieuwe designtrends, loont het om stabiele businesspartners te hebben. Dat bewijzen Luckx Ramen en Deuren en pvc-producent VEKA. De twee familiebedrijven vieren dit jaar de 35ste verjaardag van hun samenwerking. Het geheim achter de succesformule? Een gedeelde focus op kwaliteit en klantentevredenheid.

 

“Wij vinden het belangrijk dat we met een betrouwbaar product naar onze klanten kunnen stappen”, zegt Jens Plantefève-Castryck, zaakvoerder van Luckx. “Kwaliteit is voor ons een absolute prioriteit. We merken dat VEKA die visie niet alleen deelt, maar ook met ons meedenkt. Zij stellen dezelfde strenge producteisen en willen enkel topproducten afleveren. Waar andere spelers misschien iets sneller op een nieuwe designtrend springen, focust VEKA in de eerste plaats op stevigheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. Dat is ook wat onze klanten van ons verwachten.”


Focus op kwaliteit

“De profielen van VEKA zijn de beste op de markt”, voegt collega Jos Debraekeleer toe. “We hebben het uitvoerig onderzocht. Vooral op het vlak van hoeksterkte scoren ze veel beter dan de concurrentie.. Met hun uitstekende materiaal en buitenwanddikte van 3 mm bieden de profielen van VEKA meer stabiliteit, optimale isolatiewaarden en een langere levensduur dan de vergelijkbare producten op de markt..”

 

“Klopt helemaal”, zegt Koen Braekman van VEKA trots. “In al wat we doen, focussen we op de kwaliteit van onze producten. Voor we een product op de markt brengen, hebben we het uitvoerig doorgetest zodat het helemaal op punt staat. Wij houden niet van half werk en dat maakt dat we de zekerste speler op de markt zijn. VEKA is een van oorsprong Duits bedrijf. De kenmerkende Deutsche grundlichkeit vind je dus in alle lagen van onze onderneming. Wist je dat we de enige producent zijn die enkel kunststofprofielen in RAL-klasse A maakt? Dat is de allerhoogste kwaliteitsnorm. Uit onze tests en metingen blijkt dat onze profielen veel beter bestand zijn tegen allerhande vormen van belasting: ze buigen minder door, hebben een grotere hoeksterkte en ook de schroefverbindingen zijn 20 % sterker.”


“In tijden waarin duurzaamheid almaar belangrijker wordt, is die productkwaliteit van doorslaggevend belang”, voegt Patrick Absil toe. “Omdat klasse A-profielen steviger zijn, gaan ze langer mee en bieden ze een betere inbraakbeveiliging. Je ziet in het straatbeeld ook almaar grotere ramen. Die vragen natuurlijk ook sterkere profielen en zo kom je al snel bij ons uit.”

 

“De veeleisendheid van de producten waar wij mee omgaan is zeer bepalend. VEKA lanceert niks van kleuren of producten zonder de juiste kwaliteitsgaranties”, zegt Debraekeleer. “ De focus op kwaliteit en duurzaamheid is net zo groot bij VEKA als bij ons. Dat maakt dat wij bij de assemblage gerust kunnen zijn en een afgewerkt product kunnen opleveren dat de veeleisendheid van onze klanten en producten kan overtreffen.”


Samen naar een mooie toekomst

Omdat VEKA en Luckx een sterke tandem vormen, besliste Luckx enkele jaren geleden om voor pvc-profielen exclusief met VEKA samen te werken. Samen hopen ze in de toekomst op een gezonde manier te blijven groeien. “We werken al zo lang samen dat we een goed geoliede machine geworden zijn”, legt Plantefève-Castryck uit. “Door nauw samen te werken met een technisch competente en betrouwbare partner, doen we het beter dan de concurrentie en  zullen we op die manier in de toekomst een nog sterkere positie op de markt kunnen innemen. Ik verwacht dat de vraag naar pvc-producten in de nabije toekomst opnieuw groter wordt en met VEKA hebben we de ideale partner om daarop in te spelen. VEKA heeft heel mooie nieuwe producten in de pipeline. Samen creëren we een steeds ruimer aanbod voor onze klanten.”

 

“De afgelopen jaren is de samenwerking intenser geworden en dat is fijn”, vertelt Tania Dellaert van VEKA. “Door al zo lang en goed samen te werken, hebben we heel wat processen gefinetuned. We hebben directe communicatielijnen met elkaar, wat het makkelijk maakt om mee te denken en onze visies op elkaar af te stemmen, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om kort op de bal te spelen mocht er ergens eens wat mislopen. Dat maakt dat het verhaal tussen ons klopt en dat het ook futureproof is.”


“Luckx was één van onze eerste Belgische klanten en het is tot op vandaag één van onze grotere partners”, vertelt Absil. “De reden waarom we volgens mij zo goed samenwerken, is omdat we een gezamenlijk doel hebben. Zowel bij Luckx als bij ons staat klantentevredenheid op 1. Wij willen dat Luckx het goed doet en zij willen hetzelfde voor ons. Door nauw samen te werken en na te denken over de toekomst, komen we samen tot betere resultaten. Samen beter worden, daar draait het toch om in een partnership, nietwaar?”

 

Zelf het resultaat van de succesvolle samenwerking ontdekken? 

Bekijk het aanbod pvc-ramen en deuren van Luckx.

Op maat van uw profiel

{{ Session::put('ss_popup', true) }}