----
← Terug naar overzicht

Een gloednieuwe look dankzij onderhoudsvriendelijke en duurzame renovatie

Je zal het misschien niet geloven, maar tot voor kort zag deze prachtige, landelijke woning in

Geraardsbergen er heel anders uit. Onder invloed van zon, wind en regen waren de oude houten

ramen en deuren helemaal afgeschenen, en het hele huis gaf een wat verouderde indruk. Tijd

voor verandering, dachten de eigenaars, en ze schakelden ons in voor een complete renovatie van ramen, deuren en schuiframen. Zelfs de garagepoort moest eraan geloven.

 

De eigenaars opteerden voor een onderhoudsvriendelijke en duurzame renovatie en in samenspraak met onze experts kozen ze voor PVC. In het verleden had de woning een bruine, houten afwerking. Heel mooi, maar ook arbeidsintensief. Houten ramen moeten namelijk elk jaar - uiterlijk om de twee jaar - met olie of vernis behandeld worden. Een heel karwei voor een grote woning als deze. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal dat in vergelijking met PVC veel meer onderhevig is aan de grillen van het weer.

 

PVC heeft heel wat voordelen. Niet alleen heeft het materiaal een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, het gaat ook lang mee. Veel langer dan hout, bijvoorbeeld. PVC-ramen zijn duurzaam, want ze kunnen helemaal gerecycleerd worden, én stevig, waardoor ze ook op vlak van inbraakpreventie een flinke meerwaarde bieden. En niet onbelangrijk: PVC-ramen hebben een hoge isolatiewaarde. Doordat ze kou en tocht buitenhouden, hebben ze een positief effect op het leefklimaat in huis, én op de energierekening aan het einde van de maand.

 

Om de woning een jonge en frisse look te geven, kozen we samen met de eigenaars voor een lichte PVC-kleur. Zo krijgt de hele woning de elegante uitstraling en frisse look die ze vandaag heeft. Aan de binnenkant kozen we voor witte profielen om het ruimtegevoel te vergroten.

 

Door de gloednieuwe PVC-profielen te combineren met inbraakveilig en gezandstraald glas zag de woning er weer zo goed als nieuw uit. Zeg nu zelf: deze renovatie is toch meer dan geslaagd?

 

 

Geïnspireerd door deze renovatie?
Benieuwd op welke manier Luckx Ramen & Deuren jouw huis een make-over kan geven? Neem snel contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Bekijk ook onze andere Luckx referenties

PVC ramen, houten deur en garagepoorten (Beersel)

Bekijk referentie
{{ Session::put('ss_popup', true) }}